6-7 August 2015
Melbourne Convention and Exhibition Centre

Construction Innovation 2015 Forum

Day One

Time Duration  Presentation Title Presenter
 08:00 AM 45 min Registration desk opens
The client: From owners to FM
 08:45 AM 15 min Forum Welcome Sumit Oberoi, Executive Director, AMCA
 09:00 AM 60 min Keynote Address:

BIM to FM: An Owner’s Journey

 

William Bausmith, Associate Director of Construction Management, Princeton University USA
 10:00 AM 40 min BIM for the historic estate: BIM for FM

 

Oliver Ridgwell, Global Product Specialist of Enterprise Asset Management, Trimble Real Estate & Workplace Solutions UK
 10:40 AM 40 min Morning Tea & Networking
Integrating BIM technologies for business outcomes
11:20 AM 40 min Facilitating Open BIM workflows to cut project waste

 

Rob Phillpot, Senior Vice President of Product and Engineering, Aconex & Aleks Baltovski, Senior Design Manager, Hacer Group

 12:00 PM 40 min BIM or BLM – Is it as Simple as Bringing the Aerospace and Automotive Experience to the AEC Industry

 

Brenton Dodd, Manager of Construction Services, MEMKO
 12:40 PM 40 min Lunch & Networking  
Streamed Workshops 
 13:20 PM 60 min Stream A: A2K Technologies

Design to construct using BIM-MEPAUS

 

Stream B: Xchange Consulting

Profit: Where does BIM fit into strategies to improve efficiency, market share, project scope and profit?

 

 14:20 PM 40 min Afternoon Tea & Networking  
A conversation between clients
 15:00 PM 60 min Keynote Address:

NYC Department of Design and Construction: BIM Implementation + Capital Project Delivery

 

Safiy Abdur-Rahman, Director of Virtual Design and Construction, New York City Department of Design and Construct USA
16:00 PM 20 min Future of making things

 

Andy Cunningham, Director of AEC, Autodesk Asia Pacific
 16:20 PM 30 min Panel discussion:

Safiy Adbur-Rahman, New York City DDC

William Bausmith, Princeton University

Oliver Ridgwell, Trimble Real Estate & Workplace Solutions

 

Panel Moderator:

Rafik Abdelkaddous, Autodesk

 16:50 PM 10 min Day one concluding remarks Sumit Oberoi, Executive Director, AMCA
 17:00 PM Close Day one completed and networking drinks

Day Two

Time Duration  Presentation Title Presenter
Welcome and Keynote Address
 08:45 AM 15 min Forum Welcome Sumit Oberoi

Executive Director

AMCA

 09:00 AM 60 min Keynote Address:

Construction technology: An integrated approach

 

David Pikey

Director of Technology Integration

The Hill Group

Chicargo, USA

 10:00 AM 40 min BIM – We’ve VIRTUALLY got it right

 

Richard Drigo

General Manager

Fredon Air
Sydney, NSW

 10:40 AM 40 min Morning Tea & Networking
Consultant Case Studies

 11:20 AM

40 min Embracing BIM for design intent: Case studies and experiences    

 

John Hainsworth

Global BIM Leader for the Built Environment

Aurecon

 12:00 PM 40 min Linking BIM to energy modelling and engineering workflows

 

Ben Foster

Environmental Engineer – ESD Consultant

GHD

 12:40 PM 40 min Lunch & Networking  
Streamed Workshops
 13:20 PM 80 min Stream A: Autodesk

Connecting design to fabrication

 

Stream B: BuildingPoint, A Trimble Company

Field to BIM and back  

 

 14:40 PM 40 min Afternoon Tea & Networking  
The supplier/contractor relationship
 15:20 PM 60 min Keynote Address:

Using BIM to be faster from the start

 

Amanda Comunale

Director of Construction Piping Services

Victaulic

Pennsylvania, USA

 16:20 PM 30 min Panel discussion:

Amanda Comunale, Victaulic

Chris Di Iorio, EngWorks

John Hainsworth, Aurecon

David Pikey, The Hill Group

Warwick Stannus, A.G. Coombs

 

Panel Moderator:

Chris Penn, HYLC

 16:50 PM 10 min Concluding remarks Sumit Oberoi

Executive Director

AMCA

 17:00 PM Close Day two completed and networking drinks