BIM-MEPAUS Construction Innovation 2014 Forum

BIM-MEPAUS Construction Innovation 2014 Forum Day One

Time Duration  Forum Sessions Presenter Download Presentations
Welcome and Keynote Address
8:00am to 8:45am 45 min Registration desk opens Workshop 1: Engineering Transformation Governance

JC Davis, Senior Solutions Consultant, A2K Technologies

(Registrations are capped at 90 people, so please register your interest here)

8:45am to 8:55am 10 min BIM-MEPAUS Construction Innovation 2014 Forum Welcome Mr Sumit Oberoi, Executive Director, Air Conditioning and Mechanical Contractors’ Association (AMCA)
8:55am to 9:45am 50 min Keynote Address: Head Contractors’ Global BIM Leadership Mr James Barrett, Director, Integrated Building Solutions, Turner Construction Company, USA
9:45am to 10:25am 40 min Keynote Address: Thinking Beyond BIM – Possibilities, Probabilities, Opportunities… Mr Rob Malkin, Sales Director, Autodesk, Asia Pacific

Mr Dominic Thasarathar, Strategic Industry Relations, Autodesk, UK

Coming Soon
10:25am to 10:55am 30 min Panel Discussion Panel Moderator: Mr Chris Penn, BIM Manager, HYLC-JV
10:55am to 11:25am 30 min Morning tea & Networking
Clients, Head Contractors’ and Consultants  Practice
11:25am to 11:45am 20 min BIM – What’s in it for the Client? Mr Victor Hoog Antink, Chairman, South Bank Corporation
11:45am to 12:25pm 40 min Head Contractor Project Innovation Mr Sean O’Dwyer, BIM Manager, Grocon PCL  
12:25pm to 1:05pm 40 min Case Study: Leveraging BIM and BIM-MEPAUS in the delivery of  design outcomes Mr Jamie Casas, BIM Consultant, and

Mr Angus Grant, Principal, Mechanical Section Manager, Wood and Grieve Engineers

1:05pm to 1:45pm 40 min Lunch and Networking
Practices: BIM Design, Project and Model Management
1:45pm to 2:15pm 30 min Developing Intelligent BIM Models Mr Paul Nunn, General Manager BIM, PDC Queensland
2:15pm to 2:55pm 40 min Fresh Beginnings: Know your BIM audience Mr David Pearce, BIM Manager, Building Services, Jacobs Group
Product Lifecycle Management
2:55pm to 3:15pm 20 min PLM and ERP Integration Dr Dominik Holzer, Senior Lecturer, Faculty of Architecture, Building and Planning, The University of Melbourne
3:15pm to 3:55pm 40 min Afternoon Tea and Networking  

Workshop 2: Creating a Collaboration Culture

Mr Paul Arthur, General Manager, PhoenxPLM

(Registrations are capped at 90 people please register your interest here)

 

BIM-MEPAUS Technical Standards and Practices Update
3:55pm to 4:25pm 30 min BIM-MEPAUS Technical Standards and Practices Mr Warwick Stannus, Group Engineering Manager, AG Coombs and Technical Director, BIM-MEPAUS
Keynote Address
4:25pm to 5:15pm 50 min Keynote Address: UK Leading Specialist Sub-contractor Mr Andy Sneyd, Head of Design, Crown House Technologies and President, Building and Engineering Services Association, UK
5.15pm to 5:25pm 10 min Day one closure Mr Sumit Oberoi, Executive Director, AMCA

 

Day one completed and networking drinks

2014 Forum Day Two

Time Duration Forum Sessions Presenter Download Presentations
 Welcome and Keynote Address
8:00 AM 45 min Registration Desk Open Workshop 3: BIM-MEPAUS Autodesk Revit MEP Add-In Template

Brendan Upton, A2K Technologies & Geoff Thew, A.G. Coombs

(Registrations are capped at 90 people, so please register your interest here)

8:45 AM 15 min Recap of Day One and Introduction to Day Two Mr Sumit Oberoi, Executive Director, AMCA
9:00 AM 50 min Keynote Address: Bringing Life to the Lifecycle – An Owner’s Perspective to Successful Implementation at Denver International Airport Mr Dennis Rodriguez, BIM Enterprise Manager, Aviation and Transportation,
AECOM, USA
 
9:50 AM 40 min Keynote Address: Global Trends for MEP Engineering and Fabrication Mr Steve Butler, Industry Strategy Manager – MEP and Fabrication, Autodesk, UK
10:30 AM 30 min Morning tea & Networking
Collaborative Technology and BIM-MEPAUS Practice Case Studies
11:00 AM 30 min Collaborative BIM Mr Robert Phillpot, Aconex Co-Founder and General Manager of Product
11:30 AM 30 min Case Study 1: BIM-MEPAUS  Linking Design, Fabrication and Commissioning workflows Mr Mark Jacobson, National BIM Operations Manager, AE Smith and Son
12:00 PM 40 min Lunch & Networking
Practices: 3D Imaging and Automation Services
12:40 PM 20 min Achieving BIM Certainty Through Reality Capture Mr Matt Rumbelow, BIM Production Coordinator – High Definition Surveying, AAM  
1:00 PM 40 min Keynote Address: 3D Imaging and Automation Technologies – Making As-Built BIM Projects Affordable Mr Tim Lowery, Business Development, ClearEdge3D, USA  
BIM and Facility Management
1:40 PM 30 min Case Study 2: 120 Collins Street Melbourne Mr Michael Alder, Building Services Modelling Leader, ARUP and

Mr Nathan Lyon, Facilities Manager, Investa Property Group

2:10 PM 30 min A Journey of Discovery: BIM for Facilities Management Mr Chris Needham, Project Information Manager & BIM Lead, Davis Langdon (AECOM)
2:40 PM 40 min Afternoon Tea & Networking
Keynote Address
3:20 PM 40 min Keynote Address: Global BIM Leadership Mr Tyler Goss, Director of Construction and Manufacturing Solutions, CASE, USA Coming Soon
4:00 PM 30 min Panel Discussion: BIM and Manufacturers Content Panel Moderator: Mr Carl Agar, Director, Menco Electrical
BIM-MEPAUS Future Direction
4:30 PM 15 min BIM-MEPAUS Future Direction, and Forum Closed Mr Sumit Oberoi, Executive Director, AMCA
 Forum closed and networking drinks

Event Details

7 August 2014 to
8 August 2014

Melbourne Convention and Exhibition Centre
2 Clarendon Street, South Wharf. Victoria Clarendon Auditorium and Foyer,
Melbourne, VIC 3006
Australia
Go to Website
Google Map
Getting There