BIM-MEPAUS Construction Innovation 2013 Forum

BIM-MEPAUSConstruction Innovation 2013 Forum Day One

Time Forum Sessions Presenters Download Presentations
Welcome and Keynote Address
8:00am to 8:40am 40 min Registration Desk Open
8:40am to 8:50am 10 min BIM-MEPAUS Industry Forum Welcome Mr Earl Sakareassen, AMCA National President
8:50am to 9:35am 45 min Keynote: Global Industry Trends with BIM Mr Steve Jones, Senior Director, McGraw – Hill
9:35am to 10:40am 65 min Keynote Presenter: Global Head Contractor Mr Ge Qing, Deputy General Manager and Chief Engineer, Shanghai Tower Construction and Development
10:40am to 11:00am 20 min [Morning Tea]
Specifying BIM and Project Deliverables
11:00am to 11:10am 10 min Master Builders Association Address Mr Brian Welch, Executive Director, Master Builders Association Verbal Presentation
11:10am to 11:50am 40 min Head Contractor Project Innovation Mr Steve Trevenar, Head of Business Development and Strategy, Healthcare and Scientific Research, Lend Lease
11:50am to 12:30pm 40 min Head Contractor Leveraging Benefits from a BIM Model – Monash University New Horizon’s Project Mr Aleksandar Baltovski, Project Design Manager, Probuild
12:30pm to 1:10pm 40 min How clients are starting the journey and the benefits received across streamlined portfolios.

What’s in it for the Client?

Mr Angus Gordon, Development Manager – Sustainability and Operations, The GPT Group Coming Soon
1:10pm to 1:50pm 40 min [Lunch]
 BIM Design, Project and Model Management
1:50pm to 2:30pm 40 min Adelaide Hospital BIM Manager’s Perspective dealing with all the information Mr Chris Penn, BIM Manager, Hansen Yuncken and Leighton Contractors Joint Venture, for design and construction of the New Royal Adelaide Hospital for SA Health Partnership
2:30pm to 3:20pm 50 min Keynote Address: Commonwealth Defence – Construction Contractual and Procurement Strategy Mr Bob Baird, AM, Executive Director, Construction Contracts, Department of Defence, Defence Support Group
BIM 5D and Cost Control
3:20pm to 4:00pm 40 min BIM and Cost Control Mr David Mitchell, Partner and 5D Quantity Surveyor, Mitchell Brandtman
4:00pm to 4:15pm 15 min [Afternoon Tea]
Europe – Leading BIM Practices
4:15pm to 4:45pm 30 min European Trends with BIM Adoption Mr Mads Bording, Chief Executive Officer, Docia Absent
4:45pm to 5:35pm 50 min Keynote Address: Project Delivery and Innovation Mr Neil Thompson, Principal BIM Integrator, Balfour Beatty Coming Soon
5:35pm to 5:55pm 20 min Panel discussion Keynote presenters
Day one completed and networking drinks

2013 Forum Day Two

Time Forum Sessions Presenters Download Presentations
Welcome and Keynote Address
8:00am to 8:20am 20 min Registration Desk Open
8:20am to 8:30am 10 min BIM-MEPAUS Industry Forum Welcome and Introduction of the second day Mr Sumit Oberoi, Executive Director, AMCA and BIM-MEPAUS
8:30am to 9:20am 50 min Keynote: The Future of Revit MEP and Fabrication Mr Rob Malkin, Sales Director, Asia Pacific, Autodesk Coming Soon
9:20am to 9:50am 30 min Field BIM – Closing the Workflow Loop Mr Daniel Smith, Solutions Manager – BIM and Construction, A2K Technologies  
9:50am to 10:20am 30 min Collaborative BIM Mr Rob Phillpot, Co-founder and General Manager of Product, Aconex  
10:20am to 10:40am 20 min [Morning tea]
BIM-MEPAUS Practice Case Studies
10:40am to 11:10am 30 min Case Study 1: BIM Enabled IPD Mr Warwick Stannus, Group Engineering Manager,  A.G. Coombs
11:10am to 11:40am 30 min Case Study 2: A Road to BIM Mr Daniel Sullivan, Engineering Manager, D&E Air Conditioning
11:40am to 12:10pm 30 min Case Study 3: Leveraging BIM-MEPAUS in Healthcare Construction Mr Craig Kennedy, BIM Integration Manager, Allstaff Air Conditioning
12:10pm to 12:50pm 40 min [Lunch]
Practices: Contractors’ and Consultants Case Studies
12:50pm to 1:20pm 30 min Case Study 4: Electrical Contractors’ BIM in practice Mr Ben Barbour, Manager – Commercial Projects VIC/TAS, Downer Australia
1:20pm to 1:50pm 30 min Case Study 5: Consultant embracing BIM and BIM-MEPAUS Mr Martin Howland, Associate Director, Building Engineering, AECOM
1:50pm to 2:20pm 30 min Case Study 6: Consultant embracing BIM and BIM-MEPAUS Mr Andrew Pettifer, Principal, Australasian Building Services Leader, ARUP
Australian leading Architect’s Perspective
2:20pm to 2:50pm 30 min BIM Collaboration: Dissolving the Barriers Mr Rodd Perey, Associate Director, Architectus
2:50pm to 3:05pm 15 min [Afternoon Tea]
BIM and Facility Management
3:05pm to 4:05pm 60 min BIM and Facility Management Mr Christopher Di Iorio, CEO, ENGworks
Keynote Address and Future Governance
4:05pm to 5:05pm 60 min Keynote Address: Construction Project Innovation and Virtualisation Mr Kyle Holmes, Vice President and Director of Virtual Design and Construction, The Brandt Companies
5:05pm to 5:25pm 20 min BIM-MEPAUS Board of Management Announcement and Forum Closed Mr Sumit Oberoi, Executive Director, AMCA and BIM-MEPAUS

Event Details

25 July 2013 to
26 July 2103

Melbourne Convention and Exhibition Centre
2 Clarendon Street, South Wharf. Victoria Clarendon Auditorium and Foyer,
Melbourne, VIC 3006
Australia
Go to Website
Google Map
Getting There