BIM-MEPAUS 2012 Forum

  • Home / 
  • Resources / 
  • Past Forums /
  •  BIM-MEPAUS Construction Innovation 2012 Forum

2012 Forum

 
Time   Forum Sessions Presenters View Presentations
Welcome and Keynote Address
8:00am to 8:40am 40 min Registration Desk Open    
8:40am to 8:55am 15 min BIM Industry Forum Welcome Mr Earl Sakareassen, AMCA National President / Managing Director, OP Industries
8:55am to 9:10am 15 min Australian Construction Industry Forum Address Mr Peter Barda, Executive Director, ACIF
9:10am to 10:10am 60 min Singapore Government Address: BIM Mandated in Singapore Mr Cheng Tai Fatt, Group Director, Corporate Development Division, Singapore Building & Construction Authority
10:10am to 10:40am 30 min [Morning tea]  
BIM-MEPAUSConcept to Practice
10:40am to 11:10am 30 min BIM-MEPAUS Autodesk Revit Add-in Development Plans and Demonstration Mr Shane Morris, Chief Technical Officer, KarelCAD
11:10am to 11:50am 40 min BIM-MEPAUS Supplier workflows and Managed Content Demonstration Mr Jim Reis, CFO & Vendor Relations, TSI
11:50am to 12:20pm 30 min BIM-MEPAUS  Design to Fabrication workflow Mr Brett Perez, BIM Modeller, A.G. Coombs
12:20pm to 12:30pm 10 min BIM-MEPAUS Ductwork Standards Taskforce Survey Results and Ductwork Standards Mr Jim Reis, CFO & Vendor Relations, TSI
12:30pm to 1:10pm 40 min [Lunch]  
Practices: BIM Design and Model Management
1:10pm to 1:40pm 30 min Linking BIM to energy modelling, design, construction, building tuning and ongoing performance management Mr Paul King, Executive Consultant, Bentley
1:40pm to 2:10pm 30 min Use of Levels of Detail within the Project BIM Execution Plan Mr Carl Agar, Director, Menco Electrical
2:10pm to 2:40pm 30 min Collaboration BIM Mr Rob Phillpot, Co-founder and General Manager of Product, Aconex coming soon
2:40pm to 3:10pm 30 min Technology leveraging Integrated Project Delivery Mr Shane Morris, Chief Technical Officer, KarelCAD  
3:10pm to 3:25pm 15 min [Afternoon Tea]
BIM and Facility Management
3:25pm to 3:55pm 30 min BIM Enabled Facility Management Mr Rob Miles, Executive Consultant, fm performance ideas!
Keynote Address and Future Governance
3:55pm to 4:55pm 60 min Keynote Address: Project Delivery and Innovation  Dr Alasdair MacDonald, Director of Strategic Innovation, Balfour Beatty Group
4.55pm to 5:30pm 35 min BIM-MEPAUS Board of Management Announcement, Panel Discussion and Forum Closed Mr Sumit Oberoi, Project Manager, BIM-MEPAUS
Forum Closed and Networking drinks